Στάση Εργασίας εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής

ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Την κήρυξη Στάσης Εργασίας την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συσσωρευμένα προβλήματά μας, που σχετίζονται με την μη πληρωμή αποζημιώσεων, υπερωριών, εξαιρέσιμων, οδοιπορικών και ανθυγιεινού επιδόματος, με την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, με την καθυστέρηση εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης, με την άρνηση προχωρήματος αιτημάτων συναδέλφων για «μετακίνησή» τους καθώς και τη συνέχιση των αυθαίρετων «μετακινήσεων» και τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται:
«Οι συνάδελφοι καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους αποζημιώσεις και οδοιπορικά και να περιμένουν μήνες να πληρωθούν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων μας δίνουν 1 ευρώ την ημέρα για την μετακίνησή μας!!!
Καλούνται να παρέχουν εργασία εκτός ωραρίου και εκτός έδρας και να μην πληρώνονται για αρκετούς μήνες, γιατί αργούν να βγουν οι σχετικές αποφάσεις και όταν βγουν δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ.
Καλούνται να δουλεύουν σε ανθυγιεινές εργασίες, χωρίς ανθυγιεινό επίδομα και Μέσα Ατομικής Προστασίας, αλλά και χωρίς μέσα συλλογικής προστασίας, εξασφάλισης υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
Με διάφορα προσχήματα δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ενώ δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, Δ/ντές διαμηνύουν ότι οι 2 μέρες άδειας (του 2018), που προβλέπονται από την ΣΣΕ δεν θα δοθούν.
Στη Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού είναι μπλοκαρισμένα αιτήματα συναδέλφων για «μετακίνησή» τους και αναιτιολόγητα δεν προωθούνται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Στην απαίτησή μας για σταμάτημα των αυθαίρετων «μετακινήσεων» και τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης η Περιφερειακή Αρχή απαντά με νέες «μετακινήσεις» και τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, στην προσπάθειά της να μπαλώσει τις κραυγαλέες αυθαιρεσίες τοποθέτησης «ημετέρων».