Σε διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ
«Με παραίτηση σήμερα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι είχε διαφωνήσει με την αλλαγή του Ποινικού νόμου σε δύο σημεία, στις ποινές των μελών εγκληματικών οργανώσεων από 10 - 20 έτη στα 5-15 έτη και στην κατάργηση στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων των παραπάνω μελών. Περιμένουμε τιε δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα ο οποίος ήταν σύμφωνος με αυτές τις αλλαγές» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σε ερώτηση του Πρακτορείου Ειδήσεων Ην-Ων και της εφημερίδας Δέσμευσης αν θα αλλάξει ο Ποινικός νόμος σε αυτά τα σημεία και ιδιαίτερα στη περίπτωση να μην ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις η αναδρομικότητα των νόμων και με βάσει το Σύνταγμα στο άρθρο που αναφέρει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Η απάντηση του εκπροσώπου ήταν «Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις για τις ποινές τους και μετά θα εξετάσουμε κάθε περίπτωση».
Επίσης ανέφερε «Η Ιστορία θα γράψει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε  με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ολοκληρώθηκε με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα κρατήσει, όμως, στις υποσημειώσεις της ότι κάποιοι συμπορεύονταν, μέσα και έξω από τη Βουλή, με το ναζιστικό μόρφωμα. Μαζί παρατάσσονταν στην ίδια πλατεία εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των συμπολιτών μας στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. Μαζί μπλόκαραν το 2014 την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Σαμαρά. Μαζί πόζαραν στο Καστελόριζο σε επικοινωνιακές πατριδοκάπηλες επισκέψεις. Μαζί ψήφισαν τη διενέργεια για το δημοψήφισμα-παρωδία που τόσο στοίχισε στη χώρα μας και όλους τους Έλληνες.  Μαζί ψήφισαν και τον νόμο για την απλή αναλογική υποστηρίζοντας μάλιστα με δήλωση του Προέδρου της Βουλής  Νίκου Βούτση στις, 30 Ιουνίου 2016 ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».
Τέλος αναφέρθηκε για την μονομερή ενέργεια της Τουρκίας να ανοιχτεί το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου στη κατεχόμενη Κύπρο το οποίο ήταν κλειστό από 1974 από την εισβολή και είναι ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ. Ο ¨Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2020 όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο της ΕΕ και θα τεθεί το θέμα για ενεργοποίηση των κυρώσεων.