Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την Τετάρτη 18 Απρίλη στις 7 το απόγευμα, στα Χανιά όπως αποφάσισε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με αφορμή την επέμβαση ΗΠΑ – Μεγάλης Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία.
Στο κείμενο τονίζεται:
«Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ».
Να σημειώσουμε ότι ήδη στο κάλεσμα που απευθύνει έχει ανταποκριθεί πληθώρα σωματείων, μεταξύ άλλων το Σωματείο Οικοδόμων νομού Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών νομού Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, το Σωματείο Επισιτισμού νομού Χανίων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Χανίων αλλά και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το πρωί του Σαββάτου, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από το Συριακό στρατό, που για άλλη μια φορά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.  Η επίθεση έγινε με τη στήριξη και ανοχή της υπόλοιπης λυκοσυμμαχίας των ΝΑΤΟ – ΕΕ και  των κυβερνήσεων τους που και πριν το χτύπημα, αλλά και στις πρώτες ανακοινώσεις τους μετά από αυτό, συμφωνούν με το πλαίσιο, το πνεύμα και την ουσία της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επίθεσης.
Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Έλεγχος που προϋποθέτει «φιλικά» καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν. Με την επίθεση των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.
Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό, με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.
Τώρα Ξεσηκωμός για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
Τώρα Ξεσηκωμός για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, αντιτάσσουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.
Καλούμε τους Χανιώτες να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Συρίας με τη μαζική τους συμμετοχή  στη συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς την Τετάρτη 18 Απρίλη στις 7 το απόγευμα.