Παρέμβαση Εισαγγελέα για πώληση βλημάτων

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού, 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm, από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε έρευνα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν τα δέοντα. Ακόμη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην κυρία Τουλουπάκη σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συζητήσεις και η συμφωνία για την πώληση του συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού και στον ρόλο που διαδραμάτισε συγκεκριμένος μεσάζοντας.
Επίσης θα αντιπαρατεθούν στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 Πάνος Καμμένος και Βασίλης Κικίλιας, μετά την ανάληψη από τον τελευταίο, του τομέα Άμυνας της ΝΔ. Την συζήτηση προκάλεσε η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν ο Βασίλης Κικίλιας, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Αναστάσιο Δημοσχάκη και τους βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Written by