Σύμφωνο συνεργασίας Πανεπιστημίου Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κίνας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο ZHENGZHOU της Κίνας υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας στον Τομέα της Εκπαίδευσης και της Έρευνας την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο έχει πενταετή διάρκεια, θα πραγματοποιούνται συνεργασίες και ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών, σε τομείς ενδιαφέροντος των δυο πλευρών όπως είναι η έρευνα, η επαγγελματική ανάπτυξη, οι υποδομές βιβλιοθηκών και άλλων ακαδημαϊκών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό στις σπουδές και στην ακαδημαϊκή καριέρα αντίστοιχα. Μια συνεργασία που όπως τονίστηκε αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί της Κρήτης τόσο εκπαιδευτικά όσο οικονομικά και πολιτιστικά.
Παρών στη υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ήταν  ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Zhengzhou κ. Guohe Han, η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελένη Βασιλάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Έφη Αβδελά, η Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ασπασία Χατζηδάκη, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Πέλλα Καλογιαννάκη.