Νέα σελίδα Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας

Νέα σελίδα γύρισε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας στο Ηράκλειο, ο Πρόεδρος της Lyktos Group Μιχάλης Σάλλας αναφέρθηκε στην απόφαση συμμετοχής του στην Τράπεζα και στα σχέδιά του για το μέλλον.
Οι βασικοί τομείς στους οποίους επενδύει η Τράπεζα είναι:
Ο πρωτογενής τομέας, η μεταποιητική βιομηχανία, κυρίως στο χώρο της αγροτοδιατροφής, ο τουρισμός, οι μεταφορές, το εμπόριο,  ο πολιτισμός κ.ά
Στόχοι:
O Πρόεδρος της Lyktos Μιχάλης Σάλλας και ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Νίκος  Μυρτάκης αναφερόμενοι  στους στόχους της επόμενης ημέρας δήλωσαν ότι από σήμερα ξεκινούν μία σειρά ενεργειών που θα ενισχύσουν την Τράπεζα και θα την οδηγήσουν σε αύξηση της κερδοφορίας.
Εξειδικεύοντας αναφέρθηκαν:
– Στην περαιτέρω βελτίωση των εποπτικών δεικτών με ανάπτυξη προϊόντων  και υπηρεσιών,  όπως συμβουλευτική τραπεζική στους βασικούς τομείς της Κρητικής Οικονομίας, και νέα καταθετικά προϊόντα
– Στη διεύρυνση καταθετικής βάσης με προσέλκυση νέων πελατών, μείωση του καταθετικού κόστους και μηδενισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της Τράπεζας από τον ELA
– Στην αναβάθμιση της μηχανογράφησης
– Στη δημιουργία Treasury για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας (πχ εξαγωγές- τουρισμός) μέσω εξειδικευμένων προϊόντων
-Στην αναδιοργάνωση και ενίσχυση της στελέχωσης της Τράπεζας,  ιδιαίτερα στον τομέα των NPL’s (Μη εξυπηρετούμενα δάνεια) κατά τα πρότυπα των συστημικών τραπεζών
– Στην αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του Τομέα Χορηγήσεων
Η αναβάθμιση των δομών εταιρικής διακυβέρνησης, εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης θα αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες για την Τράπεζα.
«Θέλουμε να αναδείξουμε  την Παγκρήτια σε μία πρότυπη Συνεταιριστική Τράπεζα» κατέληξε στην παρουσίασή του ο κ. Σάλλας, ενώ ο κ. Μυρτάκης πρόσθεσε πως «επιθυμία αποτελεί η Παγκρήτια να καταστεί μοντέλο για τις συνεταιριστικές τράπεζες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Written by