Run Greece 2017

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 26 Μαρτίου 2017 από την Λάρισα ξεκινάει το Run Greece ο οποίος είναι νέος θεσμός αγώνων με πρόθεση και στόχο να βγάλει στους δρόμους ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Από φέτος ο αριθμός των πόλεων έχει αυξηθεί, αφού στην παρέα προστέθηκε και η Ρόδος.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων σε συνέντευξη τύπου σημείωσαν:
Νίκος Λιούπας – αντιπεριφερειαρχής Θεσσαλίας: «Το Run Greece είναι γιορτή και θεσμός. Μικροί και μεγάλοι περιμένουν να έρθουν για να τρέξουν στο Run Greece. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι ότι έβγαλε την οικογένεια στο δρόμο».
Ευρυπίδης Κουκιαδάκης – αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου: «Υπάρχει θαυμάσια συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο, το ΣΕΓΑΣ και φυσικά τους πολίτες και τους εθελοντές, που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα. Το Run Greece συνέβαλλε στην ανάπτυξη του τουρισμού του Ηρακλείου».
Ηλίας Βαρδάβας – αντιδήμαρχος Αθλητισμού ΔΕΑΑΚ Κρήτης: «Τιμή μας που είμαστε από τις πρώτες πόλεις που επέλεξε ο ΣΕΓΑΣ να διοργανώσει Run Greece.
Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους αγώνες. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια γίναμε καλύτεροι μέσα από την τεχνογνωσία του ΣΕΓΑΣ».
Σαβίνα Κατσαμπούρη – εκπρόσωπος Δημάρχου Καστοριάς: «Το Run Greece είναι η μορφή μαζικού αθλητισμού. Ανθρωποι όλων των ηλικιών τρέχουν για τη συμμετοχή και όχι για το έπαθλο».
Παντελής Κολόκας – αντιδήμαρχος Ιωαννίνων: «Με ενθουσιασμό αποδέχθηκα πριν χρόνια την πρόταση του Παναγόπουλου να διοργανώσουμε τον αγώνα. Μπήκαμε μπροστά και δουλέψαμε μαζί ένα εγχείρημα, που αποτελεί τον ορισμό του μαζικού αθλητισμού. Λίγες δραστηριότητες μπορούν να δώσουν τέτοια ευκαιρία στην οικογένεια».
Κώστας Πατερόπουλος – αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης:  «Η πόλη μας περιμένει με ενθουσιασμό τον 4ο αγώνα. Το Run Greece Αλεξανδρούπολης αποτελεί όχι μόνο το αθλητικό γεγονός της πόλης, αλλά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα έδωσε τεράστια ώθηση στον τουρισμό».
Στέργος Παρδαλός – αντιδήμαρχος Ρόδου: «Τιμή και χαρά, που είμαστε η έβδομη πόλη της σειράς αγώνων. Για εμάς θα είναι μια γεμάτη αθλητική εβδομάδα, αφού την ίδια εποχή υπάρχουν έντονες δραστηριότητες στα σχολεία. Ηδη έχουμε κάνε επαφές για να συμμετάσχουν οι μαθητές».
Κώστας Πελετίδης – Δήμαρχος Πατρέων: «Η Πάτρα ωφελείται μέσα από αυτούς τους αγώνες, θα μας βρείτε έτοιμους και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ζωής μας».
Αδαμαντία Στούμου – βοηθός περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. «Η επιτυχημένη σειρά αγώνων έγινε θεσμός. Η συμμετοχή των συμπολιτών συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Στον αγώνα του 2016 συμμετείχαν πάνω από 5.000 δρομείς, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης».
Χαιρετισμό απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού της Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου: «Με χαρά υποδεχόμαστε στη Ρόδο τη διοργάνωση του Run Greece. Πρόκειται για ένα αγώνα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,  στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες του νησιού, τους οποίους παρακινεί να πάρουν μέρος ενεργά. Είμαι βέβαιη ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση αφού το δρομικό κίνημα στη Ρόδο έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.
Οι ημερομηνίες του Run Greece 2017 είναι:
Λάρισα 26 Μαρτίου
Ηράκλειο 30 Απριλίου
Καστοριά 14 Μαϊου
Ιωάννινα 25 Μαΐου
Αλεξανδρούπολη 24 Σεπτεμβρίου
Ρόδος 1 Οκτωβρίου
Πάτρα 8 Οκτωβρίου