Της Σοφίας Κανάκη

600 γρ. σουπιές ή με μελάνι ή σκέτες
400γρ. πράσα
400 γρ. μάραθο
2 κρεμμύδια ξερά ή χλωρά
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
150 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Μία κουτάλια πελτέ
1 ποτήρι κρασί

Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου  στο ελαιόλαδο.
Μετά ρίχνουμε πράσα και μάραθα, τα αφήνουμε να μαραθούν και μετά ρίχνουμε τις σουπιές καθαρισμένες και κομμένες καιθώς και το μελάνι τους.
Μετά όταν μισοψηθεί το φαγητό ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την μία κουταλιά πελτέ και  αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά,μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει με παραλλαγή : κρέας, χοχλιούς και ψάρι χοντρό.
Το παραπάνω κρητικό φαγητό είναι χειμωνιάτικο γιατί υπάρχουν σε αφθονία τα πράσα  και τα μάραθα

Πηγή 25ο Τεύχος Ην-Ων

Written by