Μοσχαράκι με πιπεριές-κόκκινα φασόλια

Της Σοφίας Κανάκη

– 1 κιλό μοσχάρι
– 1/2 κιλό πιπεριές πράσινες
– 1/2 κιλό πιπεριές κόκκινες
– 2 κρεμμύδια
– 3 ντομάτες
– Φασόλια κόκκινα κονσέρβας
– 1 καυτερή πιπεριά
– 1 ποτήρι κρασί
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο
– Πιπέρι-αλάτι
– Τρείς σκελίδες σκόρδο

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε το μοσχαρίσιο κρέας το οποίο στην συνέχεια το σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοψηθεί.
Μετά προσθέτουμε στο φαγητό τις πιπεριές σε χονδρά κομμάτια, την ψιλοκομμένη ντομάτα, την καυτερή πιπεριά ή τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ψηθούν.
Στο τέλος ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια και μια κουταλιά της σούπας πελτέ μέχρι να ολοκληρωθεί το φαγητό.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα κόκκινα φασόλια πρέπει να μπούν στο τέλος γιατί θέλουν λίγο ψήσιμο διότι βράζουν γρήγορα. Σβήνουμε την φωτιά όταν τα υλικά που έχουν τοποθετήσει έχουν γίνει ένα μίγμα.

Πηγή 18ο τεύχος Ην-Ων

Written by