Μεζές για μπεκρήδες και μη

23ο τεύχος Ην-Ων

Της Σοφίας Κανάκη

– 1 κιλό χοιρινό
– 2 κρεμμύδια μέτρια
– 2 σκόρδα
– 2 πιπεριές πράσινες
– 2 πιπεριές κόκκινες
– 2 ντομάτες
– 1 ποτήρι κρασί
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι, κίμινο, πάπρικα

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα  κρεμμύδια και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει σε σιγανή φωτιά και το σβήνουμε με κρασί και λίγο νερό. Αφού έχει βράσει καλά ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια τις πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), την πάπρικα, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν ψηθεί το κρέας με τα λαχανικά ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Στην συνέχεια αφού ολοκληρωθεί η βράσει εάν χρειασθεί ρίχνουμε λίγο κρασί και το αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Το κρέας συνοδεύεται με ρύζι – πουρέ – πατάτες τηγανητές ή φούρνου.

Επιστροφή στο 23ο τεύχος Ην-Ων