«Οι Διευθυντές ξενοδοχείων και οι ξεναγοί είναι οι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού καθώς είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Κρήτη» διευκρινίστηκε σε σεμινάριο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Ειδικότερα αναφέρθηκε «Αν χρησιμοποιήσουν τη δύναμη που τους δίνει η θέση τους αυτή, μπορούν να μεταδώσουν εύκολα και σωστά στον ξένο επισκέπτη την τεράστια σημασία της «Κρητικής Διατροφής» και την αξία των παραγόμενων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων του τόπου μας.
Ξεκινήσαμε με το λάδι, το μέλι, το τυρί και το κρασί επειδή είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά. Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ενημέρωση σχετικά με τα ευεργετικά πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων και σχεδιάζουμε να επισκεφθούμε τα σημεία παραγωγής για να μάθουμε ακόμη περισσότερα. Στη συνέχεια, αν είναι εφικτό, θα επιδιώξουμε να πάμε με ομάδες τουριστών ώστε να δουν μόνοι τους πόσο αγνά προϊόντα παράγονται σε αυτό τον τόπο».
Πηγή 13ο Τεύχος Ην-Ων