Της Σοφίας Κανάκη
-1 κιλό χοχλιοί χονδροί
-1 κιλό αγγινάρες
-1 κιλό χλωρά κουκιά
-1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο
-Αλάτι, πιπέρι
-1 ματσάκι χλωρό σκόρδο ή 3 σκελίθρες σκόρδο
-1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
-1 λεμόνι
-1 κουταλιά αλεύρι
-1 μικρό ποτήρι κρασί
-1 μικρό ποτήρι νερό
Καθαρίζουμε του χοχλιούς και τους βράζουμε για λίγο. Στην συνέχεια βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα ελαιόλαδο το οποίο όταν κάψει ρίχνουμε τους χοχλιούς, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα χλωρά κουκιά, τις αγγινάρες, τον μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρασί και λίγο νερό. Στο τέλος ανακατεύουμε το λεμόνι μαζί με το αλεύρι πριν μπεί στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια το τοποθετούμε μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι που να δέσει η σάλτσα και μετά από λιγότερο μία ώρα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα χλωρά κουκιά και οι φρέσκες αγγινάρες μαγειρεύονται γρήγορα.
Επιστροφή στο 13ο Τεύχος Ην-Ων