Καρυδόπιτα

Της Σοφίας Κανάκη

– 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
– 1 νεροπότηρο καρύδια κοπανισμένα
– 1,5 κιλό ζάχαρι
– 3 ποτήρια αλεύρι
– 4 αυγά
– 2 βανίλιες
– 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
– 1 ποτήρι γάλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και κανέλα κοπανισμένη
– 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
– 1 μπαίκιν
– 1 κουταλιά σούπας κακάο
Σιρόπι: 1,5 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη, σταγόνες λεμονιού, φλούδες λεμονιού και 1 ξύλο κανέλα.

Κτυπάμε τα αυγά μαζί με την βανίλια και το κακάο και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα, την σόδα, το μπαίκιν και το κονιάκ μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε ξεχωριστό σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι, το μπαίκιν και τα καρύδια και αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει.
Στην συνέχεια τοποθετούμε το ολοκληρωμένο μίγμα σε ένα ταψί και στην συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Αφού ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει είναι έτοιμο να το προσφέρουμε.

Πηγή 11ο Τεύχος Ην-Ων

Written by