Της Σοφίας Κανάκη
– 1 κιλό ζυγούρι (πρόβατο)
– 2 κιλά μελιτζάνες
– 100 γρ. ξυνόχοντρο
– 3 ντομάτες
– 2 κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
– 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Στην συνέχεια στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και μετά αφού ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ενώ τα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες το αλάτι και το πιπέρι και αφού βράσουν για δύο ώρες και το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια.
Όλα τα υλικά βράζουν για 20 λεπτά και όταν μαλακώσουν τότε ρίχνουμε το ξυνόχοντρο και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν.
Πρέπει να προσέξουμε από την στιγμή που θα τοποθετηθεί το ξυνόχοντρο επειδή απορροφάει τα υγρά πρέπει να προστεθεί λίγο νερό.
Τέλος σιγοβράζουν όλα τα υλικά μαζί και μετά σβήνουμε την ηλεκτρική κουζίνα.
Πηγή 10ο Τεύχος Ην-Ων