Της Σοφίας Κανάκη
-200 γρ. μύδια
-200 γρ. χταπόδι
-200 γρ. καλαμάρια
-200 γρ. σουπιές
-200 γρ. γαρίδες
-Μακαρόνια ψιλά
-3 ντομάτες
-2 κρεμμύδια
-2 κεφάλια σκόρδο
-1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-1 ποτήρια ούζο
-Λίγο βασιλικό
-Πιπέρι – αλάτι
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα θαλασσινά και το ούζο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Όταν μαλακώσουν τότε ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν.
Μετά προσθέτουμε την ντομάτα, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αλάτι.
Παράλληλα πρέπει να έχουμε βράσει τα μακαρόνια ξεχωριστά σε μία κατσαρόλα μέσα σε βραστό νερό και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
Όταν τα θαλασσινά είναι έτοιμα τότε ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε. Τότε το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή 9ο Τεύχος Ην-Ων