Της Σοφίας Κανάκη
Υλικά
1 κιλό κατσικάκι
1κιλό ασκόλιμπρους
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κρεμμύδια
2 λεμόνια
1 κουταλιά αλεύρι ή 1 αυγό και 1 λεμόνι
Βάζουμε σε ένα μαγειρικό σκεύος τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνουμε το κατσικάκι και το αφήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αμέσως μετά τοποθετούμε στο σκεύος τους ασκόλιμπρους, ρίχνουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό το οποίο να μην καλύπτει τα υλικά.
Αφού λοιπόν το φαγητό έχει βράσει δύο ώρες περίπου και παρατηρούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε ή αλεύρι το οποίο το έχουμε διαλύσει με νερό μέσα σε ένα φλιτζάνι ή αυγολέμονο (παίρνουμε 2 αυγά ξεχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι και στην συνέχεια κτυπάμε το ασπράδι και αφού φουσκώσει ρίχνουμε τους κρόκους και εφ΄ όσον ασπρίσει τοποθετούμε το χυμό του λεμονιού και μετά λίγο ζωμό από το φαγητό που βράζει στο σκεύος). Στην συνέχεια τοποθετούμε το υλικό μέσα στο φαγητό.
Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για λίγα λεπτά και μετά κατεβάζουμε το σκεύος από την φωτιά.