Χοιρινό με κυδώνια

29ο Τεύχος Ην-Ων

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΑΡΙΑΣ & ΝΙΚΟΥ ΨΙΛΑΚΗ
«ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»

1 κιλό κρέας ψαχνό
1 κιλό κυδώνια
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 κιλό ντομάτες
ή 1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά ζάχαρι
αλάτι, πιπέρι
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.
Ρίχνουμε και τις ντομάτες ή το πελτέ διαλυμένο, σε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να μισοψηθεί.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια απο τα κουκούτσια, και εάν θέλουμε και απο την φλούδα, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στο τσουκάλι, αφού τραβήξουμε το κρέας
στην άκρη για να καλύψουμε τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο νερό και βράζυμε για περίπου μισή ώρα ακόμη.

Επιστροφή στο 29ο Τεύχος Ην-Ων

Written by