Της Σοφίας Κανάκη
-1 κιλό χοχλιούς
-1/2 κιλό μελιτζάνες
-1/2 κιλό κολοκύθια
-1/2 κιλό πατάτες
-1 φλυτζάνι χόνδρο
-2 κρεμμύδια, 4 σκελίδες σκόρδο
-Λίγο πιπέρι, αλάτι και 1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι του κρασιού και μια κουταλιά πελτές
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τους χοχλιούς και στην συνέχεια τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τους τσιγαρίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και τους σβήνουμε με κρασί.
Τους έχουμε σε σιγανή φωτιά και τους βράζουμε για ένα τέταρτο στην συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι. Παράλληλα τοποθετούμε τον χόνδρο και το ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για να μην κωλύσει το φαγητό.
Επίσης πρέπει να προσθεθεί και η αποφλοιωμένη ντομάτα ενώ αποφεύγουμε από την αρχή να ρίξουμε νερό γιατί τα λαχανικά έχουν πολλά υγρά.
Προς το τέλος του φαγητού ρίχνουμε εάν χρειασθεί λίγο νερό και πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε μία κουταλιά πελτέ για να δέσει η σάλτσα.