Της Σοφίας Κανάκη
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-1 μικρό γιαούρτι 2%
-1 ποτήρι ζάχαρη
-2 βανίλιες
-4 αυγά
-Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι:
-3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
-5 ποτήρια νερό
-1 φλούδα πορτοκαλιού ή ξυσμένη ή αλεσμένη με ζάχαρη
Αλέθουμε την φλούδα πορτοκαλιού με την ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, 1 ποτήρι ζάχαρη, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο. Αφού ανακατέψουμε το μίγμα σε μία λεκάνη, κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στο μίγμα. Αφού το ανακατέψουμε καλά το γλυκό είναι έτοιμο για να ψηθεί στο φούρνο.
Συγκεκριμένα πρέπει να ψηθεί στους 180 βαθμούς ενώ ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι. Για το σιρόπι αλέθουμε την φλούδα πορτοκαλιού με ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο και εφ’ όσον έχει κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε το σιρόπι στο ζεστό γλυκό και όταν κρυώσει τότε το κόβουμε και το σερβίρουμε.
Πηγή 14ο Τεύχος Ην-Ων