Γαλατόπιτα

της .Σοφίας Κανάκη

2 λίτρα γάλα φρέσκο
1,5 ποτήρι ζάχαρι
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
Βανίλια
Ξίσμα 2 προτοκαλιών
5 αυγά
Καρύδια τριμμένα 1 φλυτζάνι
2 κουταλάκια Κανέλλα
Φύλλα ψιλά για γλυκό του ταψιού

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, με την βανίλια το σιμιγδάλι και το ξίσμα των πορτοκαλιών και αφού το μείγμα πήξη το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε.  Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπώλ και ρίχνουμε μισό ποτήρι ζάχαρη, ένα φλυτζάνι καρύδια τριμμένα και δύο κουταλάκια κανέλλα.
Μετά τοποθετούμε σε ένα ταψί τέσσερα φύλλα ψηλά και αφού τα αλλοίψουμε με ελαιόλαδο τοποθετούμε το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος  του μπώλ, μετά βάζουμε άλλα τέσσερα φύλλα και τα περνάμε με ελαιόλαδο ενώ ρίχνουμε το υπόλοιπο υλικό του μπώλ.
Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και από πάνω μπορούμε να ρίξουμε κανέλλα ή καρύδια.
Το ταψί μπαίνει στο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνεται για μία ώρα.

Πηγή 8ο Τεύχος Ην-Ων

Written by