Κρεμμυδοκεφτέδες

Της Σοφίας Κανάκη

4 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι  μαϊντανό
2 αυγά
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμα
Λίγο πιπέρι και αλάτι
100 γρ. τυρί φέτα
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικεν-πάουτερ

Τρίβουμε τα κρεμμύδια  και την ντομάτα και στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και την φέτα.
Σε μία λεκάνη τοποθετούμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα, τον μαϊντανό, την φέτα ρίχνουμε τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι. Στην συνέχεια τοποθετούμε ένα φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά και αλεύρι και όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε για αρκετή ώρα μέχρι να χυλώσει το μίγμα. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Όταν σφίξει το μίγμα το αφαιρούμε από το ψυγείο και μετά αφού κάψουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι  κάθε φορά από μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα το οποίο δεν χρειάζεται πολύ ώρα τηγάνισμα. Αφού τηγανισθούν όλοι οι κρεμμυδοκεφτέδες τους ακουμπάμε σε μία πιατέλα και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα αφού την έχουμε στολίσει με λαχανικά.

Πηγή 5ο τεύχος Ην-Ων

Written by