Της Σοφίας Κανάκη
2 κιλά ζιγούρι (κρέας)
3 κρεμμύδια
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι
1 λεμόνι
2 ποτήρια κρασί λευκό
Τσιγαρίζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον για δύο ώρες.
Αφού ανακατευθούν τα υλικά για αρκετά λεπτά ρίχνουμε το λευκό κρασί ενώ στην συνέχεια τοποθετούμε το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού πάρουν βράση προσθέτουμε στο σκεύος πάλι λίγο κρασί μέχρι να μαλακώσει το ζιγούρι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ρίχνουμε πολύ νερό στο σκεύος κατά την διάρκεια που βράζει το φαγητό γιατί το κρέας έχει νερό. Βέβαια ανάλογα την κατσαρόλα μπαίνει και η ανάλογη ποσότητα νερού.
Για να ολοκληρωθεί το φαγητό χρειάζεται περίπου τρείς ώρες.
Πηγή 4ο τεύχος Ην-Ων