Της Σοφίας Κανάκη
1 κιλό χοχλιοί
3 ντομάτες
½ κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
Καθαρίζουμε τους χοχλιούς και τσιγαρίζουμε μέσα σε σκεύος το ελαιόλαδο το σκόρδο με το κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίχνουμε τους χοχλιούς.
Αφού ανακατευθούν και τσιγαρισθούν για αρκετά λεπτά τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ενώ στην συνέχεια τοποθετούμε τα κολοκύθια, τις πατάτες το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού πάρουν βράση τοποθετούμε στο σκεύος τις ντομάτες ψιλοκομμένες μέχρι να λιώσουν και στην συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά πελτέ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ρίχνουμε νερό στο σκεύος κατά την διάρκεια που βράζει το φαγητό γιατί τα λαχανικά έχουν νερό. Βέβαια αν χρειασθεί προστίθεται προς το τέλος λίγο νερό.
Για να ολοκληρωθεί το φαγητό χρειάζεται περίπου τρία τέταρτα.
Πηγή 3ο τεύχος Ην-Ων