Σουπιές με μελάνι κρασάτες

Της Σοφίας Κανάκη

Υλικά
1 κιλό σουπιές
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι  ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
1 φύλλο δάφνη

Πλένουμε τις σουπιές χωρίς να αφαιρέσουμε την μελάνη τους και στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε σκεύος  με νερό και λίγο κρασί. Στην συνέχεια τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για μιάμιση ώρα περίπου.
Κατά την διάρκεια που βράζουν προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης και όσο θα μειώνεται το νερό πρέπει να προσθέτουμε κρασί.
Όσο βράζουν οι σουπιές  ρίχνουμε το ελαιόλαδο ενώ συνεχώς προσθέτουμε κρασί μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια που βράζουν οι σουπιές φεύγει η μελάνη τους και ενσωματώνεται με το κρασί και το ελαιόλαδο.
Όταν διαπιστώσουμε ότι οι σουπιές έχουν μαλακώσει και η σάλτσα τους είναι έτοιμη τότε κατεβάζουμε το σκεύος από την φωτιά.
Για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα πρέπει να ετοιμάσουμε ή τηγανητές πατάτες ή βρασμένο ρύζι.
Τέλος όταν τις σερβίρουμε τοποθετούμε την σάλτσα τους στις τηγανητές πατάτες ή στο ρύζι ενώ στο τραπέζι πρέπει να υπάρχει κρασί για να ολοκληρωθεί η Πασχαλιάτικη πρότασή μας.

Πηγή 2ο τεύχος Ην-Ων

Written by