Τα 505 έφθασαν τα οινοποιεία στην Ελλάδα και οι οινοπαραγωγοί τους 571 (συμπεριλαμβάνονται παραγωγοί δίχως ιδιόκτητο οινοποιείο) ενώ ο αριθμός των ετικετών ξεπερνά τις 3.400.
Η ανάπτυξη μεταξύ των νομών της κάθε περιφέρειας δεν είναι ισόποση και κάποιοι νομοί συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό της δραστηριότητας. Ο νομός Αττικής εμφανίζει το μεγαλύτερο πλήθος παραγωγών καθώς και έχουν την έδρα τους οι περισσότεροι εμφιαλωτές – τυποποιητές.
Την Αττική συναγωνίζονται οι νομοί Κορινθίας και Ηρακλείου Κρήτης ενώ μετά ακολουθούν οι νομοί Ευβοίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Λάρισας, Αχαϊας, Δωδεκανήσων και Μεσσηνίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρείς νομοί όπου δεν υπάρχει δραστηριότητα παραγωγής κρασιού και είναι: Άρτας, Ευρυτανίας και Πρέβεζας ενώ στο νομό Πιερίας τώρα αρχίζει να ξεκινάει.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τους 1.034 δήμους και κοινότητες της χώρας παραγωγή εμφιάλωσης κρασιού καταγράφεται σε 271.
Παράλληλα έναρξη εμφιάλωσης άρχισε στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Σερρών, Καστοριάς, Αιτωλοακαρνανίας, Ρεθύμνου και Χίου.
Πηγή 2ο τεύχος Ην-Ων