Χοχλιοί με μελιτζάνες και ξυνόχονδρο

24ο τεύχος Ην-Ων

Της Σοφίας Κανάκη

– 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
– 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 1 κιλό χοχλιοί
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 3 ψιλοκομμένες ντομάτες
– 1/2 μελιτζάνες κομμένες
– 4 κομμένες πατάτες
– 2 φλιτζάνια ξυνόχονδρο
– Αλάτι, πιπέρι

Πρώτα καθαρίζουμε τους χοχλιούς, μετά τους πλένουμε και τους βράζουμε για λίγο σε ξύδι. Μετά τους ξαναπλένουμε και τους τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα στο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και στην συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες χωρίς να έχουν τσιγαρισθεί, τις ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και μετά ρίχνουμε το ξυνόχονδρο.
Μετά κλείνουμε την καταρόλα και σε μία ώρα περίπου κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.

Επιστροφή στο 24ο τεύχος Ην-Ων