Της Σοφίας Κανάκη
1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρι
Μισό κουταλάκι κανέλλα (σκόνι)
Μισό κουταλάκι γαρύφαλο (σκόνι)
1 κρασοπότηρο κονιάκ
7 φλυτζάνια αλεύρι
1 ξίσμα πορτοκαλιού
3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
2 φλυτζάνια καρύδια σπασμένα
2 φλυτζάνια σταφίδες αλεσμένες
Κτυπάμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίξερ (μίγμα 1). Στην συνέχεια ανακατεύουμε ξεχωριστά την κανέλλα, το γαρύφαλο και το μπέικιν – πάουντερ (μίγμα 2). Μετά ανακατεύουμε στο χυμό πορτοκαλιού την σόδα (μίγμα 3). Στην συνέχεια τοποθετούμε σε μία λεκάνη το αλεύρι τις σταφίδες και τα καρύδια, τα οποία όμως πρέπει να τα ανακατέψουμε καλά. Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τα μίγματα 1,2,3 και όταν όλα γίνουν ένα μίγμα το αδειάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.