Της Σοφίας Κανάκη
(Μοσχάρι-λαγό-κουνέλι)
– 1 κιλό κρέας
– 1 κιλό κρεμμύδια
– 5 σκελίδες σκόρδο
– 2 κουταλιές ξύδι
– 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
– 2 ντομάτες
– 4 φύλλα δάφνη
– Γαρύφαλλο
– Κανέλλα
– 4-5 κουταλιές μπαχάρι
– Λίγο κίμινο
– 1 ποτήρι κρασί
– 1 κουταλιά πελτέ
Το παραδοσιακό στιφάδο Κρήτης μπορεί να παρασκευασθεί ή με λαγό ή με κουνέλι ή με μοσχάρι.
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα,
βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, ρίχνουμε το κρασί και τις ψηλοκομμένες ντομάτες και τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν.
Όταν το φαγητό είναι μισοψημένο ρίχνουμε τα μπαχαρικά για να πάρει τις μυρωδιές του.
Στο τέλος της διαδικασίας ρίχνουμε μία κουταλιά πελτέ για να δέσει η σάλτσα.
Επιστροφή στο 15ο Τεύχος Ην-Ων