της .Σοφίας Κανάκη
1 κόκορας
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 ντομάτες φρέσκες
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά
Αλάτι- πιπέρι
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
Αφού τσιγαρίζονται και όταν ροδοκοκκινίσουν τοποθετούμε τον κόκορα σε κομμάτια μέχρι να κοκκινίσει.
Στην συνέχεια βάζουμε τις φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ρίχνουμε λίγο κρασί ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
Θα χρειασθεί να βράσει ο κόκορας για μιάμιση ώρα περίπου και για να ολοκληρωθεί το φαγητό προσθέτουμε λίγο κρασί.
Στο τραπέζι σερβίρεται με ρύζι ή πουρέ ή μακαρόνια.