Ζυγούρι με κουκιά-αγκινάρες-πατάτες

22ο τεύχος Ην-Ων

Της Σοφίας Κανάκη

-1 κιλό ζιγούρι ή κοτόπουλο
-Μισό κιλό κουκιά χλωρά
-Μισό κιλό αγγινάρες
-Μισό κιλό πατάτες
-1 ματσάκι χλωρά κρεμμύδια
-1 ξερό κρεμμύδι
-3 σκελίδες σκόρδο
-1 ματζάκι μάραθο
-Ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασιού
-1 ποτήρι λευκού κρασιού
-2 λεμόνια
-Πιπέρι, αλάτι, αλεύρι

Τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα χλωρά κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, ένα ματσάκι μάραθο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει σε σιγανή φωτιά και το σβήνουμε με κρασί και λίγο νερό. Αφού έχει βράσει καλά ρίχνουμε τα κουκιά, τις αγγινάρες και κομμένες τις πατάτες.
Όταν ψηθεί το κρέας με τα λαχανικά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και στιμένο λεμόνι.
Στην συνέχεια αφού βράσει περίπου 10 λεπτά βάζουμε σε ένα ποτήρι του νερού 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και την διαλύουμε σε νερό μέχρι να γίνει μείγμα και το ρίχνουμε στο φαγητό. Για να ολοκληρωθεί το φαγητό βράζει για 5 λεπτά και σβήνετε την φωτιά.

Επιστροφή στο 22ο τεύχος Ην-Ων