Σε οκτώ χρόνια, από το 2002 έως το 2010, η παγκόσμια παραγωγή ροζέ οίνων αυξήθηκε κατά 13%, ενώ η συνολική παραγωγή κρασιού ήταν σταθερή.
Το μερίδιο των ροζέ οίνων ανήλθε στο 10% της συνολικής παραγωγής (25,3 έναντι 260 εκατ. εκατόλιτρων). Η παγκόσμια παραγωγή οίνων ενώ κορυφώθηκε το 2004, στη συνέχεια μειώθηκε, η παραγωγή όμως των ροζέ δεν έπαψε ποτέ να αυξάνεται σταθερά. Επομένως, είναι μια βασική τάση της παγκόσμιας αμπελουργίας.
Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, με 6,6 εκατ. εκατόλιτρα. Η παραγωγή είναι συγκεντρωμένη κατά 84% σε τέσσερις χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι τέσσερις χώρες καταλαμβάνουν το άλλο 55% της συνολικής παραγωγής κρασιού. Αυτό το ολιγοπώλιο έχει επιβραδυνθεί από το 2002, με την άφιξη παικτών, όπως η Αυστραλία, τη Χιλή και η Ρωσία.