Αγγιναροκούκια με χοχλιούς και πατάτες

17ο τεύχος Ην-Ων

Της Σοφίας Κανάκη

– κόκορα ή ζιγούρι ή κατσίκι ή κοτόπουλο
-1/2 κιλό χοχλιούς
-1/2 κιλό αγγινάρες, 1 /2 κιλό κουκιά
-1/2  κιλό πατάτες
-1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
-2 ξερά κρεμμύδια,
-1 ματσάκι άνιθο,
-1 ποτήρι ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι
-1 λεμόνι και 1 κουτάλι σούπας αλεύρι
-1 ποτήρι κρασί λευκό κρασί
-Τρείς σκελίδες σκόρδο

Τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τις τρείς σκελίδες σκόρδο με ελαιόλαδο. Στην συνέχεια τους χοχλιούς και τους ρίχνουμε στα κρεμμύδια και μετά από λίγο  το σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Ρίχνουμε τις αγγινάρες την κάθε μία κομμένη στα τέσσερα και τα φρέσκα κουκιά. Μετά ρίχνουμε τις πατάτες και ψιλοκομμένο τον άνιθο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφού ψηθεί τότε ρίχνουμε λεμόνι και αλεύρι για την σάλτσα.
Για να ρίξουμε το αλεύρι πρέπει να το ανακατέψουμε με νερό και προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί από το φαγητό.
Πρέπει να σημειωθεί ότι αντί για χοχλιούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κρέατα όπως ζιγούρι και κατσίκι καθώς και κόκορας και κοτόπουλο.

Επιστροφή στο 17ο τεύχος Ην-Ων