Πανελλαδική απεργία αρχαιοφυλάκων

Όλα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του έκτακτου γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΥΦΑ), αποφασίστηκε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία.
Η ΠΕΥΦΑ διεκδικεί την υλοποίηση των ακολούθων αιτημάτων:
Τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης, την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ.
Τη θετική εξέλιξη με τη σύσταση των αυτοτελών γραφείων φύλαξης που επιχειρείται μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, για να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση γραφείου αρχιφυλάκων ανά αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο).
Την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που  εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016.
Η ΠΕΥΦΑ ελπίζει στην ανταπόκριση και άμεση επίλυση των προβλημάτων της που δεν δημιουργούν κανένα οικονομικό κόστος, ώστε η έναρξη της τουριστικής σεζόν, καθώς και των εορτών του Πάσχα να βρει τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους χωρίς προβλήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Written by