Νέος πρόεδρος στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Ο Δρ. Γεώργιος Νούνεσης είναι από τις 8/2/2017 ο νέος Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
Ο Δρ. Νούνεσης σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το Διδακτορικό του στην Πειραματική Φυσική Στερεάς Κατάστασης στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στις ΗΠΑ.
Ακολούθως, ολοκλήρωσε τρία χρόνια Μεταδιδακτορικής Έρευνας στο Τμήμα Χημείας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).
Πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάσθηκε ως Ερευνητής στο Francis Bitter National Magnet Laboratory στο MIT. Από το Φθινόπωρο του 1995 είναι Ερευνητής στον Δημόκριτο όπου από το 2002 είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας.
Υπήρξε Προσκεκλημένος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Μπορντώ Ι (2010) και Προσκεκλημένος Ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο Paul Pascal στο CNRS στη Γαλλία (2013).
Έχει τιμηθεί με Ερευνητικά Βραβεία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτσης και το Εμπειρίκειο  Ίδρυμα καθώς και με τη διάκριση «Alan Berman Publication Award» από το Department of the Navy των ΗΠΑ (1995).
Το 2013 υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας που τιμήθηκε με το «Fertility and Sterility Investigator Achievement Award» της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται σε τομείς της μοριακής βιοφυσικής καθώς και της φυσικής χαλαρής ύλης με ιδιαίτερη έμφαση σε υβριδικά νανοδομημένα υλικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Written by