Επίθεση νοσοκομειακών γιατρών κατά διοίκησης

ΥΓΕΙΑ

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Κέρκυρας στην ανακοίνωσή τους, που υπογράφει ο πρόεδρος Χρυσόστομος Μπούκας, καταγγέλλουν ομόφωνα την διοίκηση του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα επισημαίνεται:
«ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ:
1. Την προσπάθειά της να κλείσει κλινικές και τμήματα, με τη μέθοδο της συγχώνευσης και ενοποίησης, παρά τις θέσεις που έχουν λάβει όλα τα επιστημονικά και συνδικαλιστικά όργανα του νοσοκομείου που γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου την λειτουργία τους, προς μέγιστο όφελος των χρηστών υγείας. Και το πλέον παράδοξο και παράλογο αυτών των ενεργειών, είναι ότι ούτε κατ’ ελάχιστον δεν γίνεται εξοικονόμηση ανθρώπινων ή οικονομικών πόρων! Παραλογισμός και ανικανότητα. Ενέργειες κατά των συμφερόντων των πολιτών.
2. Εκβιαστικές πρακτικές με διαταγές και «εντέλλεστε» για υπερεργασία πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων.
3. Εντολές-οδηγίες, ώστε οι εφημερίες να γίνονται βάσει των οικονομικών περικοπών και όχι με επιστημονικά κριτήρια και δεδομένα.
4. Προσπάθεια να εκφοβήσει και εκβιάσει γιατρούς με συνεχείς κλήσεις σε απολογία και διαταγές άσκησης πολλαπλών καθηκόντων, που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνουν.
5. Μέτωπο αντιπαράθεσης της διοίκησης με σχεδόν όλο το ιατρικό προσωπικό που με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του κρατάει, όσο μπορεί, την λειτουργία του νοσοκομείου.
Η παρούσα διοίκηση, είναι εκείνη με τις περισσότερες, σχεδόν καθημερινές. διαταγές και εντολές, από κάθε άλλη διοίκηση, δίκην υποδεκανέα σε στρατώνα. Στην ουσία θέλει να ενοχοποιήσει τους γιατρούς για τις δικές της αδυναμίες και ανεπάρκειες, αδιαφορώντας για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.
Ασφαλώς ευθύνη, στο ιδιαίτερο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, έχουν όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του Κερκυραϊκού λαού: βουλευτές (κ.κ. Βάκη και Παυλίδης), Περιφερειάρχης (κ. Γαλιατσάτος) και Δήμαρχος (κ. Νικολούζος). Από διαρκείς μας δημόσιες παρεμβάσεις, γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου και τις τεράστιες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο έργο τους. Δεν κάνουν εκείνα που τους αναλογούν, για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων που εκπροσωπούν.
Αντιθέτως, ορισμένοι εξ αυτών, χάριν της κομματικής καθαρότητας, διαγκωνίζονται σε ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να ψέξουν τους αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών, ενεργώντας απολύτως αντίθετα στα συμφέροντα των πολιτών.
Επειδή οι ευθύνες, ασφαλώς δεν είναι μόνο τοπικές, αλλά κυρίαρχα πολιτικές σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, να επισκεφθεί το νοσοκομείο μας για έναν διάλογο πραγματικό, ειλικρινή, με δεδομένα, αλήθειες και πραγματικότητες.
Σε αυτή την περίπτωση, δίνουμε μια απλή συμβουλή: να μην τον κρατήσουν οι καλοθελητές «αποστειρωμένο» με κομματικό ακροατήριο και προθύμους, όπως έκαναν με τον κ. Σαντορινιό.
Επιτέλους, πρέπει να ακούσει την αλήθεια!»