Πανελλαδική στάση εργασίας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας (πορεία – συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 12 το μεσημέρι) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 από τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου ως εξής: στάση εργασίας τις τελευταίες τέσσερις ώρες της πρωινής βάρδιας / ωραρίου κάθε υπαλλήλου και αντίστοιχη στάση εργασίας τις πρώτες τέσσερις ώρες της απογευματινής βάρδιας /ωραρίου κάθε υπαλλήλου.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Το Σ.Ε.Σ.Υ.Α. στηρίζει τη διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοεμβρίου 2018, η οποία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ίδιας μας της ζωής και της αξιοπρέπειας. Η διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη (η συντονισμένη κήρυξη κλαδικών απεργιών σε μια σειρά από κλάδους κι επιχειρήσεις) είναι αποτέλεσμα μιας οριζόντιας διεργασίας συντονισμού σωματείων που βασίζεται με τη σειρά της στις διαδικασίες βάσης των σωματείων αυτών. Οι εργαζόμενοι/ες πρέπει να οργανώσουμε τη συλλογική μας δράση στους χώρους δουλειάς και ν’ αναπτύξουμε μαχητικές εστίες αντίστασης από τα κάτω ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Μέσα από τις συνελεύσεις ο/η κάθε συνάδελφος γίνεται ενεργό κομμάτι του αγώνα κι όχι ακόλουθος-η των όποιων «σωτήρων» ή «ειδικών του αγώνα».
Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου καταφέραμε μέσω των συντονισμένων προσπαθειών και της επιμονής μας να δικαιωθούμε για μία σειρά δίκαιων αιτημάτων: απαλειφή από τις προσφάτως παραταθείσες συμβάσεις του καταχρηστικού όρου περί καταβολής της μισθοδοσίας με εξάμηνη καθυστέρηση, εξόφληση των αποδοχών της επίσχεσης εργασίας του Μαρτίου 2018, καταβολή των οφειλόμενων μισθών στην Πρόεδρο και στην συνάδελφο του ΑΚΑ Κορίνθου, διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις αναφορές κατά του Αν. Προϊσταμένου του ΑΚΑ Κορίνθου, επέκταση των αδειών.
Ζητάμε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να ανταποκριθεί προσηκόντως στις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες των εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, στις πλάτες των οποίων πέφτει η διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
– Σταθερή και τακτική καταβολή της μισθοδοσίας μας. Καταβολή στην Πρόεδρο των αποδοχών για την επίσχεση εργασίας της
– Αφαίρεση από τις συμβάσεις εργασίας του όρου που συνδέει τη μισθοδοσία των συμβασιούχων με το αποδιδόμενο έργο ώστε να μην επαναληφθούν αυθαιρεσίες
– Κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των συμβασιούχων στα θέματα αδειών και διευκολύνσεων
– Χορήγηση των αναρρωτικών αδειών χωρίς περικοπές και απόδοση όλων των παρακρατηθέντων ημερομισθίων από το 2016 μέχρι και σήμερα
– Άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων που οφείλονται στους/ις υπαλλήλους της Υ.Α. λόγω εκπαιδεύσεων και λόγω υπερωριακής εργασίας κατά τα έτη 2016 και 2017
– Ανανέωση όλων των συμβάσεων εργασίας. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους/ες
Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα που απεργούν την 01/11/2018 για τις Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις. Διεκδικούμε όλοι/ες μαζί τα εργατικά μας δικαιώματα με κοινό αγώνα.»