Δωρεάν λεωφορειακή γραμμή «Νέος Βουτζάς-Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα»

ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Από την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 ,στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την ικανοποίηση των μετακινήσεων των πυρόπληκτων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, και ειδικότερα προκειμένου να διευκολυνθούν στην κατάθεση των αιτήσεων τους στην Υπηρεσία και στη Ραφήνα και στο Μαραθώνα, το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της Ο.ΣΥ. Α.Ε., σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ,  θέτει σε λειτουργία και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί,  νέα λεωφορειακή γραμμή που θα έχει αφετηρία την περιοχή του Νέου Βουτζά και θα διέρχεται διαδοχικά από τις πληγείσες περιοχές της Ραφήνας, του Μάτι, του Ζούμπερι, της Νέας Μάκρης και θα έχει τερματισμό στην περιοχή Έναρξης του Μαραθωνίου (Κλειστό Γυμναστήριο).
Η συγκεκριμένη Γραμμή θα λειτουργεί με τους κανόνες και τα μέτρα των υπολοίπων Γραμμών του δικτύου με δωρεάν μετακίνηση των επιβατών και συχνότητα περίπου ανά μία ώρα και από τις δύο αφετηρίες.
Οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής θα είναι από 07:00 με 21:00, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Διαδρομή από Νέο Βουτζά προς Μαραθώνα
Αφετηρία στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου (χώρο στάθμευσης Γυμνασίου) οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης ,δεξιά Λ. Μαραθώνα, αριστερά Αμ. Φλέμινγκ, δεξιά Υψηλάντου – Ευβοϊκού αριστερά Αραφηνιδών, αριστερά Χρ. Μάντικα, δεξιά Χρ. Σμύρνης αριστερά Φλέμινγκ δεξιά Δημοκρατίας, συνέχεια Λ. Ποσειδώνος, συνέχεια Μικράς Ασίας, δεξιά Λ. Μαραθώνος Τέρμα στο Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα (Τύμβος).
Επιστροφή από Μαραθώνα προς Νέο Βουτζά
Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα(Τύμβος), συνέχεια Λ. Μαραθώνος, δεξιά Χρ. Σμύρνης συνέχεια Κουντουριώτου στάθμευση στο σχολείο Νέου Βουτσά στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου.
Στάσεις προς Τέρμα:
1. Χρυσοστόμου Σμύρνης (νέος Πόντος)
2. Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης
3. Τέρμα Γραμμής 314
4. Στάση 314 (Λ. Μαραθώνα)
5. Δημαρχείο Ραφήνας
6. 18Α (Δημοκρατίας)
7. Δημοκρατίας & Μακεδονίας
8. Δημοκρατίας 80
9. Είσοδο camping (Κόκκινο λιμανάκι)
10. Δημοκρατίας & Καλαβρύτων
11. Ταβέρνα Αργυρά Ακτή
12. Λ. Ποσειδώνος 77
13. Μίνι Μάρκετ Μάτι
14. Λ. Ποσειδώνος 13
15. Πύλη Στρατοπέδου Μιλτιάδη
16. Πλατεία Αγ. Ανδρέα
17. Δημαρχείο Νέας Μάκρης
18. Τέρμα Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα
Σημειώνεται ότι:
• Οι οδηγοί στη Λ. Μαραθώνα θα πραγματοποιούν στάσεις στις υπάρχουσες των ΚΤΕΛ
•Κατά την επιστροφή στον Νέο Βουτσά θα πραγματοποιούνται οι ίδιες στάσεις μόνον στην Λ. Μαραθώνος, από όπου θα διέρχονται τα οχήματα της γραμμής