Απεργία εργαζομένων ποτών – τροφίμων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι εμφιαλωμένων ποτών και τυποποιημένων τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, στις 30 Απριλίου 2018.
Συγκεκριμένα το συνδικάτο προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία-δήλωση εν όψει της απεργίας. Ειδικότερα:
ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ
Του  «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ  ΠΩΛΗΤΩΝ-ΟΔΗΓΩΝ  ΚΑΙ  ΒΟΗΘΩΝ  ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ  ΠΟΤΩΝ  ΚΑΙ  ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΒΟΡΕΙΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ»,  που  εδρεύει  στη  Θεσσαλονίκη  (Φιλίππου  43)  και  εκπροσωπείται  νόμιμα.
Π Ρ Ο Σ
1. Τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Μοριχόβου και εκπροσωπείται νόμιμα.
3. Την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΙΝΩΝ ΠΟΤΩΝ» που εδρεύει στην Αθήνα (Ζαχ. Παπαντωνίου 54-58) και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1) Υπουργούς: Εργασίας & Μακεδονίας-Θράκης
2) Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
3) Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης Κεντρικής Μακεδονίας
4) Π.Ο.Ε.Ε.Π. – Ε.Κ.Θ.,
5) Σωματεία Κλάδου,
6) Μ.Μ.Ε.
Θεσσαλονίκη 18 Απρίλη 2018
Κύριοι,
Η Διοίκηση του Συνδικάτου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών  και Τυποποιημένων Τροφίμων Β.Ε. Συνεδρίασε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και  αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλο τον κλάδο για την  Δευτέρα  30  Απρίλη  2018, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχείς, αθέμιτες και παραβατικές συμπεριφορές της Κόκα Κόλα KAI συμπαράστασης στους παράνομα απολυθέντες εργαζόμενους ΚΑΙ στον δίκαιο πολύχρονο, απεργιακό αγώνα τους ΚΑΙ το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα προϊόντα της πολυεθνικής.
Επισημαίνουμε ότι η αδιάλλακτη αντεργατική πολιτική της οδηγεί αναπόφευκτα και  στην συρρίκνωση της παρουσίας της στην αγορά. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνταγές με τις δικαστικές διώξεις ΔΕΝ θα δώσουν την λύση όπως δεν την έδωσαν και στο παρελθόν, διότι είναι γνωστό ότι το Συνδικάτο δεν εγκαταλείπει  ποτέ αγώνα τίμιο και δίκαιο όπως τον συγκεκριμένο για την επαναλειτουργία του εργοστασίου Θεσσαλονίκης.
Επαναλαμβάνουμε ότι το κλειδί της επίλυσης του προβλήματος είναι η επαναλειτουργία του εργοστασίου σε συνεννόηση με το σωματείο.
Μέχρι τότε δηλώνουμε ότι το Συνδικάτο μας θα συνεχίσει να μάχεται δυναμικά   μαζί με τους συναδέλφους απεργούς της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ.
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα αυτή την εξώδικο προς αυτούς που απευθύνεται για να την  γνωρίζουν και για τις νόμιμες συνέπειες να την αντιγράψει ολόκληρη στο  επιδοτήριο του.