9ο Φεστιβάλ «Γη Πολιτισμός Τουρισμός»

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων του με τη συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης, ΕΒΕ Χανίων, καθώς και μια σειρά τοπικούς αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς φορείς για 9η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί το Φεστιβάλ «ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» το οποίο συνεχίζοντας την μορφή των τελευταίων χρόνων, δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.α) με στόχο την γνωριμία του τόπου μας, από τους επισκέπτες. Για περίπου 1,5 μήνα οι δράσεις του Φεστιβάλ απλώνονται στην ενδοχώρα αλλά και στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Πλατανιά δημιουργώντας συναντήσεις γεύσεων, μουσικής, παράδοσης. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, 9 μμ, Σκηνές, Γιορτή Πορτοκαλιού σε συνεργασία με την Περιηγητική Λέσχη Σκηνέ.
• Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, 8μμ, Πλατανιάς, Πλατεία, 5η Κρητική Βραδιά Χορού και Γεύσης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Αναπτυξιακό Σύλλογο Πλατανιά Πλατανιά.
• Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, Παλαιά Ρούματα από τις 6 το απόγευμα, «Ρουμάτων Γη» Φεστιβάλ Τοπικής Παράδοσης και Προϊόντων σε συνεργασία με τον Αγροτικό και Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Παλαιών Ρουμάτων.
• Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, Καρές, Γιορτή Λαδιού.
• Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, Πανέθημος, μετά τις 7 το απόγευμα, «6η Βραδιά Οινογευσίας με κρασιά Χωρικής Οινοποίησης» / Συνεργασία με Αναπτυξιακό – Πολιτιστικό φορέα «Τα Όμορφα Χωριά Μας» και  Πολιτιστικό Σύλλογο Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης / «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά» 2019.
• Τρίτη 27 Αυγούστου, 9 μμ, Βούβες Αρχαία Ελιά, «Με τα Φτερά της Μουσικής», η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή μας ταξιδεύουν με τις μουσικές της Μεσογείου σε μια μοναδική συνευλία.
• Το 9ο Φεστιβάλ «Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός» κορυφώνεται την Κυριακή  15 και την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στην πλατεία του Πλατανιά με μια σειρά βιωματικές δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τον κύκλο παραγωγής του κρασιού. Ένα διήμερο γνωριμίας των προϊόντων και της παράδοσης του τόπου μας πλαισιωμένο με Κρητική Μουσική και Χορούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail