9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Για μια ακόμη χρονιά μια ξεχωριστή διοργάνωση πραγματοποιείται στην πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για το 9ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2017, σε μια σειρά από χώρους σε όλη την πόλη. Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος από την «Artfools», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στηρίζεται από το Δήμο Λαρισαίων (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών), το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Το πρόγραμμα Το σινεμά της Κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίαςενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)και από εθνικούς πόρους
Το πρόγραμμα, διάρκειας 6 ημερών (28 Φεβρουαρίου, 1,2,3,4,5 Μαρτίου 2017) θα πλαισιώσουν, εργαστήρια κινηματογραφικά φόρουμ, master class και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους από το κινηματογραφικό, και όχι μόνο, φάσμα. Οι προβολές θα γίνουν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα,και στις αίθουσες Stage και Λίντο.