8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Στις 17 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Σύμφωνα με το ΣΕΓΑΣ ο φετινός αγώνας θα ξεπεράσει τους  23.000 που θα πάρουν μέρος στις τρεις αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 3χλμ.), ενώ αυξημένη θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των δρομέων από το εξωτερικό.
Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας και είστε εδώ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Γνωρίζετε ότι για όλους μας, για τον ΣΕΓΑΣ, για την ERGO, για το Δήμο Αθηναίων, για την Περιφέρεια, αυτός είναι ένας αγώνας που πιστεύουμε πολύ. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας έχει όλα τα φόντα, όλες τις προοπτικές και τις δυνατότητες να εξελιχτεί σε ένα μεγάλο γεγονός όχι μόνο σε επίπεδο αγωνιστικό, αλλά να γίνει ένα μεγάλο event για τους κατοίκους και τις επισκέπτες της πόλης.
Είναι ένας αγώνας που μεγαλώνει σταθερά χρόνο με το χρόνο. Όλα δείχνουν ότι και φέτος θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις 23.000 συμμετοχές και είναι επίσης σημαντικό ότι θα ξεπεράσουμε τις πεντακόσιες και ενδεχομένως να φτάσουμε τις εξακόσιες, συμμετοχές από το εξωτερικό. Δρομέων που θα ταξιδέψουν όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από τις ΗΠΑ για να τρέξουν στους δρόμους της πόλης μας.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί στην αφετηρία της ανοιξιάτικης δρομικής ή και τουριστικής δραστηριότητας του οποιουδήποτε θέλει να πάρει μέρος σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα και ταυτόχρονα να επισκεφτεί μία από τις ομορφότερες και ιστορικότερες πόλεις του κόσμου.
Για να γίνει αυτό πραγματικότητα απαιτείται ο Ημιμαραθώνιος να εξελιχθεί σε μία ανοιξιάτικη γιορτή του οποίου θα αποτελεί το εμβληματικό στοιχείο, αλλά δεν θα είναι το μόνο. Θα πρέπει να συνδεθεί με δράσεις πολιτισμού, με τις τέχνες, την υγεία και την άσκηση. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά σιγά και να βαδίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στον ΣΕΓΑΣ κινούμαστε ήδη προς το δρόμο αυτό.
Συνεργαστήκαμε με την “Be Best”, μια εταιρία που κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα, καθιερώσαμε την EXPO προσπαθώντας να διευρύνουμε το πλαίσιο του αγώνα και φέτος μπαίνουμε σε μία καινούρια συνεργασία με το φόρουμ διατροφής και υγείας επιδιώκοντας σταδιακά να συνδέσουμε τον αγώνα και με άλλες τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Είναι προφανές ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία όλων. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια, τον ΕΟΤ, αλλά και τον μεγάλο χορηγό του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την ERGO. Έχω ξαναπεί ότι η ERGO έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας και κάνει όλους μας να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Η ERGO έχει ξεπεράσει τα επίπεδα της απλής χορηγίας. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα η οποία δεν ξέρω πόσα μέλη θα φτάσει. Αριθμεί, ήδη, εκατοντάδες μέλη και κυρίως η ERGO λειτουργεί στη συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ, με έγνοια και φροντίδα για το μέλλον του αγώνα.
Δεν είναι χορηγός, είναι ένας στρατηγικός εταίρος. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Κοκκάλα, τους συνεργάτες του και όλους τους εργαζόμενους για τη σχέση που έχουμε αναπτύξει. Είστε μέρος της οικογένειας μας και σας ευχαριστώ για αυτό».
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ERGO, Θεόδωρος Κοκκάλας, είπε: «Πριν από χρόνια, πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε έργα που προσφέρουν στην κοινωνία και στον τόπο. Ήταν μια εύκολη απόφαση να στηρίξουμε τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Μια απόφαση, για την οποία δεν είχαμε δεύτερη σκέψη. Είναι μια άριστη διοργάνωση που ταιριάζει με το δικό μας προφίλ, καθώς επιδιώκουμε την αριστεία. Τιμή μας να είμαστε μαζί σας. Συμμετέχουμε ενεργά με μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο με μεγαλύτερη ομάδα. Θα είμαστε μαζί σας και στο μέλλον, εφόσον μας το επιτρέπουν οι συνθήκες. Θέλω να καλέσω όλους τους Αθηναίους στον αγώνα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail