76η επέτειο Μάχης της Κρήτης Κρητών Δανίας

ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή του Παγκρήτιου Συλλόγου Δανίας για την τίμηση της 76ης επετείου της Μάχης της Κρήτης. Το Σάββατο, 6 Μαίου 2017, o Παγκρήτιος Σύλλογος Δανίας τίμησε την επέτειο αυτή με γνήσιο ελληνικό γλέντι, με ελληνική μουσική, πλούσιο φαγητό και ασταμάτητο χορό!
Έλληνες και Δανοί φιλέλληνες γέμισαν το σχολείο Grøndalsvængets Skole και απόλαυσαν μια βραδιά με όμορφες ελληνικές μελωδίες και χορό μέχρι το πρωί!
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αξιότιμη Πρέσβης της Ελλάδας στη Δανία, κυρία Ευθαλία Κακιοπούλου.
Στον χαιρετισμό τους στους παρευρισκομένους, η κυρία Πρέσβης και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου, κος Γεώργιος Βουρεξάκης αναφέρθηκαν στα διαχρονικά μηνύματα της ιστορικής επετείου. Στην σύντομη ομιλία τους, υπογράμμισαν τη σημασία της Μάχης αυτής στην εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και σαν σύμβολο αντίστασης και αγάπης για την ελευθερία. Όπως έγραψε η πένα του Καζαντζάκη, οι Κρητικοί έκαναν αυτό που δεν μπορούσαν, το αδύνατο έγινε δυνατό και μερικοί άοπλοι αλλά αποφασισμένοι Κρητικοί αντιστάθηκαν σθεναρά και προκάλεσαν οδυνηρές απώλειες σε μια τρομερή πολεμική μηχανή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail