4ο Φεστιβάλ Κιθάρας

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Περιφέρειες

Το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 στην Κομοτηνή με τη φιλοδοξία να αποτελέσει κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στη Βόρειο Ελλάδα. «Αποτελεί σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδας» δηλώνει με σιγουριά ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Δημήτρης Σβυντρίδης σημειώνοντας πως έχει ήδη καταφέρει να ενδυναμώσει αισθητά την κιθαριστική οικογένεια προσφέροντας στους σπουδαστές του πληροφορίες για την εξέλιξη του οργάνου, σεμινάρια, αλλά και ρεσιτάλ με κιθαριστές καταξιωμένους στην Ελλάδα και στον εξωτερικό.
Αποκορύφωμα και στο φετινό φεστιβάλ αναμένεται να αποτελέσει η εμφάνιση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καθώς περισσότεροι από εκατό κιθαριστές ενώνουν το ταλέντο τους, παρουσιάζονται στο κοινό κι εισπράττουν το χειροκρότημα. Η Ορχήστρα αυτή δημιουργήθηκε το 2016 υπό τη διεύθυνση του μεγάλου κιθαρίστα Βαγγέλη Μπουντούνη. Πρόκειται για κιθαριστές, μαθητές στην πλειοψηφία τους, αλλά και καθηγητές από μουσικά ωδεία και σχολεία της Θράκης. «Η κιθάρα, εκτός από σόλο όργανο, μπορεί να συμπράξει σε σύνολο συμφωνικής ορχήστρας προσφέροντας στους συμμετέχοντες κιθαριστές μοναδικές εμπειρίες» δηλώνει ο κος Σβυντρίδης προσθέτοντας ότι τη φετινή παρουσία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πλαισιώσουν οι Strings Demons.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής και προσωπικά της προέδρου κας Νατάσας Λιβεριάδου, που πίστεψε κι αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το θεσμό και πιστεύεται ότι η σταθερά υψηλή συμμετοχή των σπουδαστών κιθάρας και η αγάπη τους για το όργανο, αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού μαρτυρά ότι το Φεστιβάλ ήρθε για να μείνει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail