4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

H Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη συνδιοργανώνουν τον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (4rd Cretan Olive Oil Competion) 16 έως 18 Μαρτίου 2018 στο Ρέθυμνο.
Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, υλοποιείται σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου της Κρήτης:
– Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης
– Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης
– Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
– Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
– ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ –  Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου
– Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
– Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού  Ρεθύμνου
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού θα είναι δύο: Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας 2018 & Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας 2018.
Οι εγγραφές συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν αρχίσει. Οι συμμετέχοντες καλούνται να στείλουν τα δείγματα τους στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ» από τις 12 Φεβρουαρίου έως και τις 12 Μαρτίου 2018.
Η αξιολόγηση των δειγμάτων, από την κριτική επιτροπή, θα διαρκέσει δύο ημέρες (16 & 17 Μαρτίου) και την Κυριακή στις 18 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.
Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Διαγωνισμού θα πραγματοποιήσει στο Ρέθυμνο ενημερωτική ημερίδα για τον ελαιοκομικό κλάδο. Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των παραγωγών, ελαιουργών, τυποποιητών και όλων όσων ενδιαφέρονται για την ελιά και το ελαιόλαδο.
www.cretanooc.org , είναι η ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να πληροφορηθούν για τον Διαγωνισμό, καθώς και  για τους όρους & τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να κάνουν on line τις αιτήσεις τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail