33ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Στα Απλαδιανά Μυλοποτάμου το 33ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018. Κεντρικά θέματα «Ο ρόλος της Οικοτεχνίας στην ανάπτυξη του Μυλοποτάμου», η Οργάνωση, Διοίκηση και Χρηματοδοτήσεις Κοινωνικών Φορέων  και η  Αναγκαιότητα Δημιουργίας Ύπαρξης Κέντρων Διαβίωσης για τα άτομα τρίτης ηλικίας στο Μυλοπόταμο. Η «Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών», με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιεί  το 33ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών,  το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 και ώρα 10.50, στο χωριό Απλαδιανά της Τοπικής Κοινότητας Απλαδιανών, του Δήμου Μυλοποτάμου, Νομού Ρεθύμνης.
Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο θα είναι ο ρόλος της Οικοτεχνίας στην ανάπτυξη του Μυλοποτάμου, η Οργάνωση, Διοίκηση και Χρηματοδοτήσεις Κοινωνικών Φορέων και η  αναγκαιότητα σύστασης Κέντρων Διαβίωσης για τα άτομα τρίτης ηλικίας στο Μυλοπόταμο. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των ομιλητών του Συνεδρίου.
Βράβευση των καθαρότερων χωριών
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των καθαρότερων χωριών της περιοχής. Πρόκειται για ένα θεσμό τον οποίο έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια Κρήτης. Η αξιολόγηση των χωριών που θα διακριθούν έγινε από ειδική επιτροπή η οποία πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο διάστημα των προηγούμενων μηνών.
Προσφορά του επιχειρηματία Γιώργου Σιγανού σε δημοτικά σχολεία της περιοχής
Να σημειωθεί ότι θα απονεμηθεί χρηματικό ποσό σε επτά Δημοτικά Σχολεία της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου. Θα λάβουν το ποσό των 2.000,00 ευρώ έκαστο. Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια δωρεά του επιτυχημένου επιχειρηματία στην Αμερική κ. Γιώργου Σιγανού ο οποίος κατάγεται από το Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα από το χωριό Φαράτσι.
Το Συνέδριο θα ευλογήσει μετά του κλήρου ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος. Επίσης έχουν προσκληθεί Υπουργοί, οι Κρητικοί Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνης, οι Δήμαρχοι του Νομού Ρεθύμνης, οι Αρχές του Νομού, οι Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της πρώην επαρχίας  Μυλοποτάμου, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Γεωργικών Συνεταιρισμών, καθώς και όλοι οι Μυλοποταμίτες,  που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.
Τα θέματα του Συνεδρίου επιλέχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο με βάση τα προβλήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό της Ένωσης για την Πολιτιστική ανάπτυξη και την προώθηση Κοινωνικών και Αναπτυξιακών θεμάτων της πρώην επαρχίας.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου
10.30 Προσέλευση Συνέδρων & Επισήμων.
11.00 Έναρξη: Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. κ. Ευγένιο
11.20 Καλωσόρισμα:
α) Του Προέδρου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής  Ένωσης Μυλοποταμιτών  κ. Μανώλη Κυρίμη.
β) Του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου.
γ)  Του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Απλαδιανών κ. Σταύρου Λυρώνη.
δ) Της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Απλαδιανών  κας Ελένης Μαυράκη.
11.30 Χαιρετισμοί Επισήμων.
11.45  Ι. Απονομή Τιμητικής Πλακέτας στο κ. Αριστείδη Λυρώνη, για τη μεγάλη και μακρόχρονη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της πρώην Κοινότητας Απλαδιανών και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
ΙI.Απονομή Βραβείων στα καθαρότερα χωριά της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.
ΙII. Απονομή χρηματικού ποσού σε επτά Δημοτικά Σχολεία της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου. Θα λάβουν το ποσό των 2.000,00 ευρώ έκαστο, ως δωρεά του Φαρατσανού επιχειρηματία, που ζει και δραστηριοποιείται  στην Αμερική κ. Γιώργου Σιγανού.
12.00 Παρουσίαση του χωριού Απλαδιανά με θέμα: «Συναντώντας τα  Απλαδιανά στο σταυροδρόμι του παρελθόντος και του μέλλοντος».
Εισηγήτρια: κα Λυρώνη Παρακευή-Μαρίνα, Δικηγόρος- Ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος  Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, LL.B. / LL.M. / MSc.
12.20 Θέμα 1ο: «Η Αναγκαιότητα Δημιουργίας Κέντρων Διαβίωσης Ηλικιωμένων στην περιοχή Μυλοποτάμου».
Εισηγητής: κ. Νίκος Παπαδάκης, Ιατρός, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Περάματος Μυλοποτάμου».
12.40 Θέμα 2ο: «Ο ρόλος της Οικοτεχνίας στην ανάπτυξη του Μυλοποτάμου».
Εισηγητής: Γεώργιος Ζερβός, Οικονομολόγος – Διευθυντής Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής Πλοηγός.
13.00 Θέμα 3ο: «Οργάνωση, Διοίκηση και Χρηματοδοτήσεις Κοινωνικών Φορέων».
Εισηγητής: Μιχάλης Χρηστάκης, Ειδικός Επιστήμονας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΚΔΑ), Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».
13.20 Σύντομες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις Συνέδρων.
14.00 Στρογγυλό Τραπέζι με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Κοινωνικών Φορέων. Έκδοση ψηφίσματος των Συνέδρων.
15.30 Λήξη εργασιών Συνεδρίου.
Δεξίωση: Προσφορά από το Δήμο Μυλοποτάμου, την Τοπική Κοινότητα Απλαδιανών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απλαδιανών. Τη δεξίωση θα πλαισιώσει  το χορευτικό συγκρότημα «Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρος & Μανώλης Χνάρης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail