22ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού Ηρακλείου

Το Ηράκλειο καλωσόρισε για 8η συνεχή φορά το νέο χρόνο παίζοντας σκάκι. Με σύνθημα «Είσαι και εσύ κομμάτι!» 140 σκακιστές και σκακίστριες  από 5 χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία) άνοιξαν την αυλαία των πλούσιων σκακιστικών διοργανώσεων για το 2018 συμμετέχοντας στο 22ο διεθνές τουρνουά που ξεκίνησε σε γνωστό ξενοδοχείο και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2018. Ένα τουρνουά που διοργανώνουν το «Ηράκλειο» ΟΑΑ και Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου.
Στο κλειστό τουρνουά που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρωταθλητής Ελλάδας γκραν μετρ Γιάννης Νικολαϊδης (κατέκτησε ξανά το Πρωτάθλημα Ελλάδας πριν 20 μέρες), ο σπουδαίος Πολωνός γκραν μετρ  Tomasz Warakomski, ο γνώριμος μας από τις πολλές συμμετοχές του στα τουρνουά του Ηρακλείου Σέρβος γκραν μετρ Dejan Antic, ο ισχυρός διεκδικητής νόρμας τίτλου Ρώσος Valeri Sviridov ενώ από τους τοπικούς παίκτες τη νόρμα απέναντι σε αυτούς τους σπουδαίους αθλητές διεκδικεί ο αθλητής του «Ηράκλειο» ΟΑΑ και προπονητής της ακαδημίας Κώστας Αναγνωστόπουλος καθώς και ο αθλητής και προπονητής του Κύδωνα Χανίων Δημήτρης Μπαλόκας.
Οι διοργανώσεις αυτές, που λαμβάνουν χώρα στο ξενοδοχείο Galaxy, έχουν πλέον μετατρέψει το Ηράκλειο σε καταξιωμένο σκακιστικό προορισμό. Το 2018 συνεχίζονται τα διεθνή OPEN τουρνουά (9-15/4/2018, 3-10/9/2018) με τη συμμετοχή και πλήθους μικρών παιδιών, σε επίπεδα αρχαρίων ως και προχωρημένων, τα οποία θα λάβουν πλούσιες αγωνιστικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, οι επισκέπτες (με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά στο chess24.com) ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες καθιστώντας το θεσμό από τους σημαντικότερους επικοινωνιακά για όλο το νησί.
Με την καμπάνια των διοργανωτών «Είσαι και εσύ κομμάτι» που πραγματοποιείται κυρίως στα social media και στα τοπικά μέσα  ενημέρωσης, φέτος δίνεται μεγάλη προτεραιότητα και στην εξωστρέφεια της διοργάνωσης στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. «Αν λοιπόν, γνωρίζετε τις βασικές αρχές του παιχνιδιού ζήστε την μοναδική εμπειρία ενός διεθνούς τουρνουά που γίνεται στην πόλη μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail