2ο Φεστιβάλ Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών Λάρισας

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Λάρισας διοργανώνουν που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Indonnation».
Συνολικά θα συμμετέχουν 6 παιδικές και νεανικές χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα. 200 περίπου χορωδοί, παιδιά και νέοι, ηλικίας 8-18 ετών, θα τραγουδήσουν και θα παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια (masterclasses) που θα γίνουν στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ.
Διδάσκοντες στα μουσικά εργαστήρια είναι η κ. Νατάσα Αγγελοπούλου από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, η κ. Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο κ. Δημήτρης Κτιστάκης μαέστρος της Indonnation του ΔΩΛ και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Οι χορωδίες που θα συμμετέχουν είναι (με τη σειρά εμφάνισής τους στην απογευματινή συναυλία): Παιδική χορωδία Δ.Ω.Λ., χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας, Παιδική χορωδία Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, Παιδική χορωδία «Μελισσάνθη» Δήμου Αλεξανδρείας, «Cantelena» χορωδία Πάτρας, Παιδική χορωδία «musicArte» Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας.
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα και θα κλείσει με την εμφάνιση του βραβευμένου φωνητικού συνόλου «Indonnation».