2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Περιφέρειες

Τη 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Καβάλας, διοργανώνουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας διοργανώνουν τη 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Καβάλας.
Η γιορτή θα διεξαχθεί στην Καβάλα από τη Δευτέρα 24 Απριλίου έως το Σάββατο 14 Μαΐου 2017, κάθε βράδυ στις 8.00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και θα λάβουν μέρος, 7 Δημοτικά, 8 Γυμνάσια και 5 Λύκεια του νομού Καβάλας, ενώ  θα ανέβουν συνολικά 22 παραστάσεις.
Στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου θα διεξαχθεί η «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων», στην οποία θα λάβουν μέρος 9 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού  και θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.
Η θεατρική παράσταση που θα ξεχωρίσει ως η καλύτερη από την κριτική επιτροπή που έχει συσταθεί, θα συμμετέχει στη «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων» των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού που θα φιλοξενηθεί στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη, στις 3 και 4 Μαΐου 2017, ως επιστέγασμα και κλείσιμο της θεατρικής δράσης.
Θέατρο – Θεατρική παιδεία – παιδιά
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές το θέατρο είναι η τέχνη που βοηθά τον άνθρωπο να ξεδιπλώσει τις ανησυχίες του, να κατανοήσει τα συναισθήματα των συνανθρώπων του και να εξωτερικεύσει τα δικά του.
Το θέατρο δεν είναι μόνο για ενήλικες, είναι και για παιδιά.
Παιδιά που θέλουν να εκφραστούν μέσα από αυτό.
Παιδιά που θέλουν να εργαστούν και να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας παράστασης.
Παιδιά που φαντάζονται, σκέφτονται, δημιουργούν.
Το θέατρο είναι παιχνίδι, είναι χαρά, είναι ενέργεια και εμείς φροντίζουμε μέσα από τη 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου να κρατάμε ενεργά τα παιδιά μας.