18ο Διεθνές Δασολογικό Συνέδριο

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρειες

«Το 18ο Διεθνές Δασολογικό Συνέδριο, αναμένεται να έχει μία σημαντική συμβολή στην παροχή πρακτικής γνώσης και ειδικής τεχνογνωσίας για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελληνικής Περιφέρειας» ανέφερε η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά – Αθανασίου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου τονίσθηκε ότι τον Οκτώβριο θα γίνει στην Έδεσσα.
Ακόμη τόνισε «Ο στόχος της διοργάνωσης του συνεδρίου είναι, μαζί με την ανάπτυξη ενός επιστημονικού διαλόγου, να προβάλλουμε την Πέλλα και την περιοχή της, ως έναν προορισμό εναλλακτικού και ποιοτικού τουρισμού, αλλά και ως μία περιοχή που προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Να αξιοποιήσουμε τη διεξαγωγή του Συνεδρίου για τη δημιουργία μίας περισσότερο σταθερής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης συνεργασίας με ανθρώπους που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο και μπορούν να έχουν μία σημαντική συμβολή στην Αειφόρο Ανάπτυξη της Πέλλας».
Επίσης διευκρίνισε «Το 18ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο έχει τίτλο «Η Ελληνική Δασοπονία μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις: αειφορική διαχείριση δασών, δασικοί χάρτες, περιβαλλοντικές τεχνολογίες-δικτύωση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος» και θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε Πέλλας, το χρονικό διάστημα 8-11 Οκτωβρίου 2017. Οι χώροι όπου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του Συνεδρίου είναι η αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας και το Βαρόσι Έδεσσας (περιοχή Καταρρακτών «Μύλοι»).»
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ανέφερε ότι «αποτελεί τιμή για την τοπική κοινωνία η επιλογή της Έδεσσας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου». Επίσης, τόνισε ότι οι τοπικοί φορείς πρόκειται να στηρίξουν την εκδήλωση, παρέχοντας τις απαιτούμενες διευκολύνσεις και εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας των συνέδρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail