16ο Αντιπολεμικό Διήμερο

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, το διοργανώνει για 16η φορά η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 από τις 6 το απόγευμα έως αργά τη νύχτα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Μελίνα Κανά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Μετά από 16 χρόνια το Αντιπολεμικό Διήμερο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Από την προεδρία Τραμπ μέχρι την Ευρώπη-φρούριο της ακροδεξιάς και της αντιδραστικότητας, βρισκόμαστε σε μία περίοδο, που οι επιθέσεις και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας συνεχώς αυξάνονται σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Σε ένα σκηνικό, με ολοένα και κλιμακούμενες πολεμικές αναμετρήσεις, ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και όσοι γλυτώνουν αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους.
Τεράστια κύματα προσφυγιάς, πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο και στεναχώρια στα πρόσωπα χιλιάδων ανθρώπων έχουν γίνει συνηθισμένες εικόνες, όμως στην Ελλάδα το κεφάλαιο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ότι μπορεί ώστε να εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς.
Βομβαρδισμοί και θύματα λοιπόν στη Μέση Ανατολή, φτώχεια και εξαθλίωση στην Ελλάδα, αποτελούν το σύγχρονο πόλεμο που καλούμαστε όλοι να διαλέξουμε στρατόπεδο. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε την μετανάστευση, την ανεργία και την ανασφάλεια. Προσπαθούν να μας πείσουν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Σε όλα αυτά εμείς τους απαντάμε: αγώνας μαζικός και ξεσηκωμός. Αγώνας από φοιτητές και εργαζόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ γιατί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε την λειτουργία των πανεπιστημίων και τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Αγώνας από όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση. Έμπρακτη αλληλεγγύη και αγώνας τώρα για τη βοήθεια των προσφύγων και και το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς.
Το πρόγραμμα του διημέρου είναι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΗ
18:00 | Συζήτηση:
«Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού, η εργατική απάντηση για την έξοδο από ευρώ και ΕΕ»
Ομιλητές:
Δραγανίγος Αντώνης
Τουλιάτος Χρήστος
Λιόσης Βασίλης
21:00 | Συναυλία:
Χαλικούτηδες
Εισβολέας
Μελίνα Κανά
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ
18:00 | Συζήτηση με θέμα:
«Η τρομοκρατία των media, ο ρόλος των ΜΜΕ την περίοδο του κοινωνικού
πολέμου»
Ομιλητές:
Χατζηστεφάνου Άρης
Λιβιτσάνος Γεράσιμος
Σκαμνάκης Αντώνης
21:00 | Συναυλία:
Jackets Green(Irish Punk)
Rationalistas(Ορθολογιστές)
Paint it Blue
Φοίβος Δεληβοριάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail